Telefon
WhatsApp

Betonarme Kırma Çatı Isı Yalıtımı

  • Çatı Isı Yalıtımı
  • Betonarme Kırma Çatı Isı Yalıtımı

Betonarme Kırma Çatı Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır? İki yöntem vardır. Isı yalıtımının altında su yalıtım örtüleri yer alır. Diğer bir yöntemde su yalıtım membranı ısı yalıtım ürünlerinin üstünde yer alır. En önemli konu boşluk kalmamasıdır. Kalan boşluklar ısı köprüsü oluşturur. Yalıtımın en büyük düşmanı ısı köprüsü oluşumudur. Bu yüzden buna engel olmak için çok dikkatli olunmalıdır.

Betonarme Kırma Çatı Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Betonarme kırma çatı ısı yalıtımı nasıl yapılır sorusunun cevabı iki farklı teniğe göre değişmektedir.

Eğer , Isı Yalıtımı Su yalıtım örtülerinin, ısı yalıtımının altında yer alması durumunda; beton çatı yüzeyinin temizlenmesi ve düzeltilmesinin ardından kuru durumda iken su yalıtım örtüleri serilmelidir. Isı yalıtım levhaları saçaklardan başlayarak mahyaya doğru su yalıtımı yapılmış beton yüzey üzerine, bitiş çıtalarına desteklenerek şaşırtmalı ve boşluksuz olarak yerleştirilir. Isı yalıtım levhaları baskı çıtaları yardımıyla, beton yüzeye özel tespit elemanları ile tutturulur. Sağlıklı havalandırma koşullarının sağlanması için baskı çıtalarının kalınlığı en az 4 cm olmalıdır. Baskı çıtalarına dik yönde kiremit tespit çıtaları, baskı çıtaları üzerine çivilenir ve kiremit çıtalarının üzerine kiremitler tutturularak veya baskı çıtalarının üzerine OSB levhaları tespit edilerek shingle montajı ile uygulama tamamlanır.

Kırma Çatı Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır? (su yalıtımı ısı yalıtımı üstünde yer alan model )

Su yalıtım membranlarının, ısı yalıtımının üzerinde yer alması durumunda; ısı yalıtım levhaları, bitiş çıtasından başlayarak yerleştirilir. Levhaların binilerinin tam oturması ve/veya arada boşluk kalmaması sağlandıktan sonra baskı çıtaları, ısı yalıtım levhasının üzerinden betonarme yüzeye çakılır. Baskı çıtaları, ısı yalıtımı katmanı üzerinde bir havalandırma boşluğu meydana getirirler. Sağlıklı havalandırma koşullarının sağlanması için baskı çıtaları en az 4 cm kalınlıkta olmalıdır. Kiremit altı su yalıtım örtüleri saçak seviyesinden mahyaya doğru birbiri üzerine bindirilerek uygulanır. Baskı çıtalarına dik yönde kiremit tespit çıtaları, baskı çıtaları üzerine çivilenir. Kiremit çıtalarının üzerine kiremitler tutturularak uygulama tamamlanır.

Aynı detay ısı yalıtım malzemesinin üzerine nefes alan su yalıtım örtülerinin serilmesi ve üzerine yeterli kalınlıkta (en az 4cm) baskı çıtalarının yerleştirilmesiyle elde edilen havalandırma boşluğuyla uygulanabilir.

Kullanılacak olan yalıtım malzemelerinin sudan etkilenmemesi, bozulmaması, böcek ve haşere yapmaması bu yalıtım malzemelerinin korunması ve görevini sürdürebilmesi için çok önemlidir. izobozz keçe malzemeler üstün özellikleri ile ısı yalıtımında sizin ihtiyaçlarınıza cevap verebilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar


• Isı yalıtımı, merteklerin üstüne, çatı tahtası üzerine veya mertek aralarına
yerleştirilir. Böylece çatı altında ısıtılan kullanılabilir bir mekân oluşur. Mertek üzeri veya çatı üzeri uygulamalarda rijit levhalar, mertek arası uygulamalarda izobozz keçe ,düşük yoğunluklu malzemeler kullanılmalıdır. Bu malzemelerin sudan etkilenmemesi çok önemlidir.
• Isı yalıtımı, merteklerin üzerine veya çatı tahtası üzerine yapılıyorsa, levhalar arasında, mahyada ve duvar birleşimlerinde oluşabilecek derz ve boşluklar kapatılmalıdır. Böylece, ısı köprüsü oluşması engellenir.
• Su yalıtım örtüsü nefes alan su yalıtım örtüsü türde olmalıdır.Buhar kesici kullanılabilir. Ama izobozz keçe uygulamalarda keçe yoğuşma yapmayacağı için buhar kesici isteğe bağlı uygulanır.
• Çatıyı delen tüm boru ve baca kenarları ısı köprüsü oluşturmayacak şekilde yalıtılmalıdır.

betonarme çatı ısı yalıtıımı

Çatı isı yalıtımı

Ahşap Kırma Çatı Isı Yalıtımı

Ahşap Kırma Çatı Isı Yalıtımı

Ahşap Kırma Çatı Isı Yalıtımı Uygulama Çeşitleri Mertek altına, mertek arasına ve mertek üzerine uygulanmaktadır. Mertek üzerine yapılan uygulama çatı tahtalı ve çatı tahtasız olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Her yöntemin ayrı bir detayı vardır.

Çatılarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri

Çatılarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri

Çatılarda Kullanılan Isı İzolasyon Malzemelerin Özellikleri Isı Yalıtım malzemesi seçerken  ; ömrüne, sudan etkilenmemesine, ısıl iletkenlik değerine ,böcek ve haşere yapmamasına, üzerinde rahatça çalışılabilmesine  ,firesiz olmasına ,ısı köprüsü oluşturmayacak lifli yapıda olmasına,düşük ısıl iletkenlik değerine sahip olmasına  bakılmalıdır.

Betonarme Kırma Çatı Isı Yalıtımı

Betonarme Kırma Çatı Isı Yalıtımı

Betonarme Kırma Çatı Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır? İki yöntem vardır. Isı yalıtımının altında su yalıtım örtüleri yer alır. Diğer bir yöntemde su yalıtım membranı ısı yalıtım ürünlerinin üstünde yer alır. En önemli konu boşluk kalmamasıdır. Kalan boşluklar ısı köprüsü oluşturur. Yalıtımın en büyük düşmanı ısı köprüsü oluşumudur. Bu yüzden buna engel olmak için çok dikkatli olunmalıdır.

Nem Kesici Buhar Bariyeri

Nem Kesici Buhar Bariyeri

Su buharı için mükemmel bariyer. Uygulama: Çoğu zaman bölmenin daha sıcak tarafında uygulanan, su buharı için bariyer ve binalarda hava akışlarına karşı koruma. Avantajları: z Üstün buhar yalıtımı, z Yüksek dayanıklılığı, z Çeşitli kullanım alanları, z Uzun ömürlü, mükemmel kalite-fiyat oranı

Çatı Mertek Arası Isı Yalıtımı

Çatı Mertek Arası Isı Yalıtımı

Çatı tahtası üzerine ısı yalıtımı yapılmak istenirse, izobozz keçe ve düşük yoğunluklu polyester elyaf keçe ısı yalıtım levhası mertek aralarına elastik özelliği nedeni ile çok kolay döşenir. Isı yalıtımının mertek aralarına yerleştirilmesi durumunda, ısı yalıtım levhaları ile mertekler arasında boşluk kalmaması sağlanmalıdır. Merteklerin üzerinde de ısı yalıtımı kullanılarak, merteklerin ısı köprüsü olarak çalışması engellenmelidir.

Çatı Kiremit Altı Isı Yalıtımı

Çatı Kiremit Altı Isı Yalıtımı

Çatı kiremit altında ısı yalıtımı en önemli kriterdir. Ahşap çatılarda izobozz keçe düşük ısıl iletkenlik değeri ile ve nefes alan ürün olması sebebi ile tercih edilmektedir.

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için Hemen Arayın! (0505) 366 88 13

BİZ SİZİ ARAYALIM